ÅRETS SIDSTE HJEMMEKAMP ENDTE I NEDERLAG

Der var flot fremmøde til sæsonens sidste hjemmebanekamp. 4017 tilskuere var mødt op, og der var sommerstemning på Autocentralen Park.

Der blev gået til stålet fra kampens start. Allerede efter halvandet minut blev både Jacob Vetter og Christian Vestergaard sendt til tælling i feltet. Vetter kom sig hurtigt, men det så værre ud for Vestergaard, som tog sig til, hvad der lignede kravebenet, og måtte lade sig udskifte. Ind kom i stedet Christian Boyum, der dermed kom ind til sin anden kamp for Kolding IF.

Efter ni minutter fik AaB kampens første store mulighed, da nordjydernes Mads Bomholdt modtog bolden i feltet. Heldigvis tøvede midtbanespilleren, og vi fik blokeret afslutningen i sidste øjeblik.

Få minutter senere var vi farlige i den anden ende. Asker Beck havde taget et godt løb ind i feltet. Det spottede Albert Nørager og slog et godt indlæg ind til Asker, som afsluttede første gang. Dog lige på Josip Posavec, som vogtede buret for AaB i dagens kamp.

Selvom vi havde godt tag på nordjyderne de første 25 minutter, så udeblev de store chancer, og i stedet var det AaB, der skulle få en halv mulighed. Et frispark fra en spids vinkel på siden af feltet blev hakket direkte på kassen og passerede Lennart Moser. 0-1 til AaB.

Tre minutter senere var det tæt på, at vi fik svaret tilbage. Et hjørnespark startede situationen, men det blev først alvorligt farligt, da bolden efterfølgende dumpede ned for Mike Vestergaard, som flugtede bolden ned i jorden, så den blev ubehagelig for Posavec, der ikke anede, om han var købt eller solgt. Keeperen slap med skrækken, da bolden gik snert forbi opstanderen.

Efter 34 minutter fik vi vores største mulighed hidtil. Njai blev sendt afsted på sin kant, og da baglinjen var nået, slog han en perfekt, flad bold ind til Mikkel Jespersen, der satte venstrebenet på og sendte bolden snert forbi stolpen.

To minutter senere fik vi fuld udbytte af vores mange chancer. Asker Beck modtog bolden på felthjørnet, og efter lækre detaljer slog han bolden knaldhårdt ind i det lille felt, hvor Rasmus Thelander satte knæet på, og passerede sin egen keeper. 1-1!

Vi pressede på for et føringsmål, og dybt inde i første halvlegs overtid drev Abdoulie Njai bolden frem på midten af banen. Da straffesparksfeltet var nået, blev han endelig presset, og Njai lagde smart bolden til højre til en fremadstormende Asker Beck, der var alene mod Posavec fra en halvspids vinkel. Asker afsluttede resolut, men desværre over mål, og vi gik derfor til pause med et uafgjort resultat.

Det blev langt fra en ønskestart på anden halvleg. Syv minutter henne blev Mathias Jørgensen sendt i himlen med en dybdebold, da vores offsidefælde mislykkedes. Jørgensen scorede sikkert med en bred inderside. 1-2.

Få minutter senere gik det fra slemt til værre, da det samme skete igen, og Mathias Jørgensen igen var fri. Denne gang kom Moser ud af sit mål, men den hurtige angriber passerede ham og kunne lægge bolden ind i tomt mål. 1-3.

Nede med 1-3 skulle der kæmpes for at komme tilbage i kampen. Der blev sat unge kræfter på banen i form af Villads Westh, Frederik Møller og Valdemar Philip, hvor sidstnævnt kom ind til sin debut.

Det var dog Frederik Møller, som stjal rampelyset fra debutanten. Få minutter efter målscoren fra sidste kamp kom på banen, modtog han bolden på venstre side. Først sagde han farvel til en AaB’er, og derefter den næste, inden han gik til baglinjen og slog bolden knaldhårdt ind foran til Paul Ngongo, der ikke skulle gøre andet, end at sætte tåen på, og så var spændingen bragt tilbage i opgøret. 2-3.

Herfra stod der Kolding på næsten alt. Først var det i det 74. minut, hvor vi fik hjørnespark. Albert Nørager slog bolden ind, og Christian Boyum vandt sin duel. Posavec i AaB-målet diskede dog op med vild redning, der forhindrede, at den unge mand fik scoret sit første mål for førsteholdet.

Boyum var tæt på i den ene ende, og ti minutter senere var han vigtig i den anden ende. Hurtigløberen Mathias Jørgensen var igen på spil, men Boyum beviste, at han bestemt også har fart i støvlerne, da han løb Jørgensen op og heroisk fik lavet en perfekt glidende tackling i afslutningsøjeblikket.

Det stod stadig 2-3, og vi var på jagt efter det pointgivende mål. Paul Ngongo drev bolden frem og bredte spillet ud til Frederik Møller, der denne gang befandt sig i højre side. Igen var der kvalitet fra den unge mand, og da han slog et indlæg ind, sad den lige i panden på Thomas Mikkelsen, der fik headet snert forbi fjerneste opstander.

Den pointgivende udligning kom ikke, selvom spillet på banen muligvis havde fortjent et point eller tre. Oprykkerne kunne tage hjem med alle tre, og dermed skal der kæmpes for at bevare tredjepladsen i sæsonens sidste kamp på søndag i Sønderjyske. Vi håber og tror på, at der kommer fest og farver på lægterne i Haderslev, så vi kan slutte sæsonen ordentlig af inde på banen såvel som ude på tribunerne.

Der skal lyde et kæmpemæssigt tak for opbakningen i dag. Langtribunen summede af liv, og endetribunen gav den gas. Det er stort at være vidne til.