Jakob Kiilerich udlejes til svenske Mjällby

Kolding IF og Mjällby AIF er blevet enige om en lejeaftale, der giver Jakob Kiilerich mulighed for at prøve kræfter med den bedste svenske række. 

Kiilerich kom i sommeren 2019 til Kolding IF som 18-årig fra AGF’s U19 hold, og efter 5 kampe på vores U19-mandskab, var den store stopper klar til at indgå i seniortruppen. Med 125 kampe er Jakob Kiilerich sidenhen blevet den spiller i den nuværende trup, der har fået næstflest kampe for Kolding IF efter Sebastian Sommer. 

Nu er tiden kommet til, at Kiilerich skal tage det næste skridt i sin karriere, og dét glæder cheftræner Kristoffer Wichmann: 

– Meningen med at være i Kolding IF er at udvikle sig som menneske og fodboldspiller. Med stor ydmyghed er vi et fantastisk sted for denne udvikling, og vi har skabt rammer for, at man kan række ud efter sit maksimale potentiale. Meningen med at være i Kolding IF er at spille klubben op mod vores drømme, men også eventuelt komme videre til en højere hylde. Kiilerich er fortællingen om ovenstående. Derfor er det perfekt for alle, at Kiilerich nu tager til Sveriges bedste række og slår igennem lydmuren der. Han har gjort det fortrinligt, mens jeg har været i klubben, og det vil han også gøre for Mjällby, siger Kristoffer Wichmann. 

Kiilerich selv, glæder sig over muligheden:

– Selvom jeg virkelig kommer til at savne klubben og fansene, så er det her en mulighed som jeg er nødt til at forfølge. Nu er jeg en af dem der har været i klubben i lang tid og virkelig har været med til at se den udvikling der foregår i klubben, men nu glæder jeg mig til at jeg selv skal tage det næste skridt i min udvikling, i et nyt miljø, i den bedste svenske række og så glæder jeg mig til at følge med hvordan det går i Kolding, på afstand, siger Jakob Kiilerich

Lejeaftalen med Mjällby gælder frem til 31. december 2024 og Kiilerich er i Sverige pr. d.d.