Optakt: Hobro gæster Autocentralen Park

Sådan gik det sidste gang imod Hobro:

Kampen startede knap så godt for Kolding IF. Vi var kun lige kommet i gang, inden Thomas Mikkelsen måtte udgå, da han fik et lille riv i baglåret 3 minutter inde i kampen. Udover den ærgerlige skade, så startede hjemmeholdet også bedst spillemæssigt. Efter otte minutter fik Hobro IK kampens første mulighed. Et tidligt indlæg fra højre blev sendt til bagerste, hvor bolden blev lagt til rette for Hobros Frederik Mortensen, der slet ikke fik ordentlig træf på bolden og misbrugte muligheden.

Vores første chance fik vi i det 13. minut, efter Davið Ingvarsson brød igennem på venstre side og tilkæmpede sig et frispark i en gunstig position på siden af feltet. Asker Beck, der netop er kommet tilbage efter en mindre skade, skulle tage sig af frisparket, og den blev leveret med fin kvalitet til bagerste stolpe, hvor Hobros keeper, Andreas Søndergaard, måtte ud og bokse foran hovedet på Christian Vestergaard.

Vi fik langsomt mere og mere kontrol, og i det 33. minut skulle der nok have stået 0-1 på måltavlen. Det startede med et langt indkast fra Mike Vestergård, og da bolden blev headed tilbage til selvsamme Mike, fandt han Paul Ngongo med en fix aflevering. Paul løb til baglinjen og spillede bolden retur til Mike, der slog bolden indover til de høje folk, der var blevet fremme efter indkastet. Indlægget blev forlænget af en Hobro-spiller og listede sig over til bagerste stolpe, hvor Ari Leifsson fik en kæmpe mulighed for at bringe os i front. Ari gjorde alt rigtigt med sit hovedstød, men Andreas Søndergaard diskede op med en klasseredning i Hobroburet.

Kort inden pause var det Hobros tur til at få en stor mulighed. Et hjørnespark blev slået til bagerste stolpe, hvor Frederik Christensen havde viklet sig fri og kunne få et upresset hovedstød. Heldigvis var angriberen uskarp, og vi gik til pause uden scoringer efter en halvtam første halvleg.

Anden halvleg startede dog langt fra tam, og der var ikke engang spillet to minutter, inden Mike Vestergaard fandt Villads Westh i dybden, og da Mike efterfølgende fik bolden retur fra Villads, lagde han endnu en gang et indlæg ind, der blev farligt. Denne gang var det Isak Tånnander, der var endestationen for indlægget. Igen stod Søndergaard i vejen, men denne gang var Paul Ngongo klar på returen og kunne sikkert prikke føringen i kassen. 0-1!

Vi havde efterfølgende gode muligheder for at udbygge føringen. Først var det Paul Ngongo, som fik den prikket forbi en Hobro-spiller til Asker Beck, der efter at have taget et par meter, sendte bolden dybt ned i feltet til Tånnander, som afsluttede fra en skarp vinkel og missede kun lige målet.

I angrebet efter havde vi mange mand med fremme. Hobro stod dybt, og da Albert Nørager pludselig befandt sig i en gunstig position på kanten af feltet, trykkede han på kassen. Afslutningen endte inde i feltet hos Ingvarsson, der lagde den af til Isak Tånnander, som igen var tæt på, da han sluttede med sin første berøring.

Isak, der har scoret i sine seneste fire optrædener, var ikke helt færdig med at være farlig. I det efterfølgende angreb kom han endnu engang til en afslutning. Villads Westh brød bolden højt på Hobros banehalvdel og spillede med det samme Isak fri. Isak afsluttede første gang, men desværre uden kvalitet.

Vi fik ikke scoret på vores muligheder for at gøre det til 0-2, og så kender man selvfølgelig fodboldens mekanikker. Når man ikke scorer i sine gode perioder, så koster det i den anden ende. Og det var netop det, der skete fem minutter efter Isaks mulighed, da Hobro tog et frispark hurtigt, og måske også lidt for hurtigt, hvis man kigger fodboldloven igennem. Frederik Dietz fik plads på venstre side og fandt Jesper Cornelius med en bold i dybden, og Hobro-angriberen var konsekvent foran målet og prikkede bolden forbi vores store målmand, Lennart Moser, der ikke havde nogle muligheder for at nå ned til bolden. 1-1. Moser leverede en flot præstation i dagens kamp, hvor han fik ligadebut.

Vi svarede godt tilbage på Hobros udligning og fra 75. minut og 3-4 minutter frem fik vi sat en masse gode angreb sammen, hvor vi med genpres vandt bolden tilbage, hver gang Hobro erobrede. Vi fastholdt dermed bolden på den sidste tredjedel, men den sidste afgørende aflevering udeblev ad flere omgange, og føringsmålet udeblev.

Det endte dermed uafgjort på DS Arena i en kamp, hvor det skulle være blevet til mere end et enkelt point.

Hobros nuværende situation:

Hobro har tabt de 2 ud af deres sidste 3 kampe, deres sidste kamp spillede de imod AaB hvor de vandt 3-2. De ligger på 6. plads med 40 point. Siden sidste gang vi mødte dem har deres midt stopper Simon Jakobsen at han stopper karrieren efter denne sæson, han har været med holdet siden januar 2020.

Hvor og hvornår kan du se kampen?

Kampen spilles på fredag, d. 17. maj, klokken 19:00 på Autocentralen Park. Hvis du ikke har mulighed for at komme på stadion og se kampen, kan den ses på Viaplay, hvis man har sportspakken.